Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Aprenda a fazer o Café Affogato em casa

Além de ser famosa pelas suas massas e pizzas, a Itália também é responsável pela origem de sobremesas únicas e deliciosas. Uma das mais famosas é o Café Affogato, feito com dois ingredientes principais: o café espresso e o sorvete. 

Apesar de ser consumida com maior frequência durante o verão, o Affogato pode ser apreciado em qualquer época do ano. Só quem já experimentou sabe a explosão de sabores dessa iguaria! 

Ficou com vontade de experimentar na sua casa? Anote a receita

Ingredientes (para 1 porção)

1 xícara de café espresso 

1/2 bola de sorvete de baunilha ou nata

1 punhado de nozes bem picadas ou nibs de cacau

Modo de Preparo 

1. Prepare o café espresso e o coloque em uma xícara ou copo. 

2. Rapidamente, adicione o sorvete bem gelado.  

3. Para finalizar, acrescente as nozes ou o nibs de cacau.  

Boa degustação! 

Gostou? Compartilhe em suas redes sociais!